Maandelijks archief: februari 2019

De bondstraining van maart wordt vervangen…

Beste Kempoka van de S.K.B.,

De bondstraining van maart wordt vervangen. Er is namelijk iets te vieren.

Hieronder de uitnodiging van de organiserende school: Long Fu Kempo uit Losser o.l.v. Dick Dekker.

Long Fu Kempo uit Losser wil op 24 maart 2019 aandacht besteden aan het feit dat de school 50 jaar geleden werd opgericht. Tevens staat de school ook al weer 25 jaar onder leiding van Dick Dekker.

We willen deze dag besteden aan dàt waarvoor we het allemaal doen, namelijk trainen en wat nieuws leren! Geen ellenlange speeches, geen rompslomp, gewoon lekker trainen onder het motto;

Kempo meets Panglipur!

We weten allemaal dat het Shaolin Kempo voortvloeit uit o.a. het Pencak Silat. Daarom leek het ons leuk om een Pencak Silat school uit te nodigen voor een gast-training en dit te combineren met Kempo om overeenkomsten en verschillen te zien.

Onze keus viel al snel op het Pencak Silat Panglipur en wel de school van Martin Markus uit Amsterdam, Martin was hier meteen mee akkoord.

De dag zal er als volgt uit zien;

10:00 – 10:50    Long Fu Kempo – ongewapende technieken

11:00 – 11:50     Panglipur – ongewapende technieken

Pauze om wat te eten en te drinken

13:00 – 13:50     Long Fu Kempo – karambit vs. mes

14:00 – 14:50     Panglipur – Golok

Het adres van de dojo is:

Open Clubhuis Stichting MAN

Nilantspad 3

7581 BB Losser

Voor wie Martin Markus (nog) niet kent, hier een korte levensloop:

Martin Markus (15-03-1967) pelatih Panglipur Amsterdam.

Na eerst 7 jaar boksen te hebben getraind bij o.a. Arnie “Charlie” Burleson is Martin in 1994 Pencak Silat gaan trainen onder leiding van Richard Kleist een leerling van Pa Anton Kneefel.

Vanaf 1998 is Martin begonnen als assistent met het geven van trainingen. Na een tweetal trainingsreizen in 1999 en 2000 met Panglipur Amsterdam naar Indonesië heeft hij zich in de periode van mei 2001 t/m mei 2002 gevestigd in Cibeureum, in de buurt van de stad Bogor op West Java, om zich daar volledig toe te leggen op Pencak Silat training.

In die periode heeft hij samengewoond en getraind met Kang Cecep (Arif Rahman), wereldkampioen Seni uit 1994 en “Pengurus” (kaderlid) van Panglipur Indonesië die later ook bekend is geworden van diverse films zoals The Raid 2 Berandal. Vanaf 1999 tot op heden traint Martin regelmatig met Kang Cecep en hebben ze afgelopen jaar nog gedemonstreerd op de Tong Tong Fair.

Martin is opgeleid in Panglipur, een West-Javaanse school (perguruan) die is opgebouwd uit de stijlen (aliran) Cimande, Cikalong, Serak en Sabandar. Daarbij is Martin gespecialiseerd in Cimande een stijl die zich kenmerkt door de jurus die vanaf het allereerste met een partner uitgevoerd worden. 

Voor Martin is de basis gewoon lekker trainen en geen gezeur. Iedereen kan van elkaar leren en het is dus niet belangrijk wie de beste is als je maar goed kunt trainen met elkaar. Als dat bevalt, wees welkom. Wil je laten zien hoe geweldig je bent, blijf dan maar weg.

Het zou mooi zijn als iedereen i.i.g. een mes en indien mogelijk een karambit meeneemt. Karambits heb ik ca 10 om te verdelen. Daarmee kunnen dan 20 personen trainen die geen karambit hebben. Diegenen die geen golok hebben, kunnen een korte stok gebruiken, ik heb er wel een aantal liggen, maar zeker niet genoeg voor iedereen.

Ook zou het mooi zijn om z.s.m. te weten hoeveel mensen er komen, denk dat de zaal maximaal 50 man kan hebben. We hebben geen tribune voor toeschouwers, wel een kantine. Of de kantine bezet wordt of dat we het zelf moeten doen, weet ik nog niet. Zal er iig voor zorgen dat er flesjes water en wat fruit en koeken staan.

Met vriendelijke groeten
Dick Dekker

Long Fu – Kempo    SK 2.0

Website:             www.longfu.nl

Facebook:          www.facebook.com/longfukempo
www.facebook.com/groups/shaolinkempolongfu

Youtube:             https://www.youtube.com/channel/UCqpOLdNk3H2o-ROn6jLKuWw

En namens de activiteitencommissie van de S.K.B.

Benoni Budding